Interview Hardloopnetwerk.nl

Jill Holterman maakte op zondag 6 december een mooi debuut op de 42,195 kilometer. Het werd een uitdagende wedstrijd en ze is vooral trots dat ze zichzelf na 2 uur, 34 minuten en 52 seconden een marathonloopster mag noemen. Een interview over niemandsland, spierpijn en een vervolgmarathon.

Kun je ons meenemen naar de ochtend van de marathon?

‘Op de dag van de wedstrijd stond ik om 4:30 uur op. Normaal gesproken ben ik dan echt niet wakker te krijgen, maar nu was ik bijna voor de wekker al wakker door de zenuwen en adrenaline. Gelukkig ervaar ik altijd gezonde spanning en niet dusdanige zenuwen dat ik ervan dichtklap. Ik had geen exacte tijd in gedachte. Ik dacht dat ik rond de 2 uur en 32 minuten zou kunnen lopen. Ik wilde weg op die tijd en dan kijken hoe ik me zou voelen na 30 kilometer. Maar ik had niet een tijd die ik per se wilde lopen, want het was mijn debuut. Ik had er echt heel veel zin in! Ik wilde wel harder dan 2u34 of 2u35, maar het liep anders.’

Lees hier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *