Interview Run2Day deel 2: Via Parijs naar Parijs

Atlete Jill Holterman wil via de EK in Parijs naar de Olympische Spelen in Parijs. Daarvoor moet ze zich meer kunnen focussen op haar sport. ‘Ik weet dat ik dan grote stappen kan maken’.

Via Parijs naar Parijs: dat is de ideale route die Jill Holterman hoopt te volgen. In 2020 wil ze in de Franse hoofdstad tijdens de EK de halve marathon lopen om dan in diezelfde stad, vier jaar later, de olympische 42,195 kilometer te lopen. Daarom past ze nu al haar looptechniek aan en verschuift ze haar wedstrijden van de atletiekbaan naar het asfalt, met de TCS Amsterdam Marathon in haar achterhoofd. Ze kent het parcours op haar duimpje, omdat ze haar man al vaak heeft aangemoedigd. Als jong meisje droomde ze al van die magische afstand. Ze zag op tv hoe Paula Radcliffe de New York marathon wist te winnen en was direct geïnspireerd. ‘En ik heb aanleg om lange afstanden te lopen. Toen ik voor het eerst twee uur achter elkaar liep, gaf me dat een onwijze kick’, herinnert ze zich. ‘Het is alleen frustrerend dat ik dan zo langzaam moet lopen; ik wil veel liever lang en hard tegelijk. Het tempo dat ik nu op een halve marathon loop, moet ik dan twee keer zo lang volhouden.’

 

Lees het hele artikel hier:

https://inspiratie.run2day.nl/topatlete-en-advocate-jill-holterman/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *