Marathonloopster Jill Holterman duurzaam mobiel

Marathonloopster Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef kan door de steun van de lokale sponsors Tervoort Egmond, Kleverlaan, FDS Signmakers en NXT (het duurzame mobiliteitsconcept van GP Groot) voortaan duurzaam naar haar trainingen en wedstrijden rijden.

Jill droomt van deelname aan de Olympische Spelen in Parijs in 2024 en om dit ook waar te maken, heeft ze in 2019 het rigoureuze besluit genomen om haar baan als advocate op te zeggen en zich volledig op de sport te richten. En dat bracht meteen resultaat! Begin 2020 kwalificeerde ze zich voor het Europees Kampioenschap op de halve marathon. Deze werd helaas afgelast vanwege de COVID-pandemie. Toen vervolgens de Olympische Spelen van Tokio werden uitgesteld, heeft Jill besloten eerder te debuteren op de marathon en liep ze in Valencia afgelopen december een tijd van 2:34’52.

Bouwbedrijf Tervoort Egmond, Autobedrijf Kleverlaan uit Limmen, FDS Signmakers uit Warmenhuizen enNXT (het duurzame mobiliteitsconcept van GP Groot) hebben de krachten gebundeld om Jill te ondersteunen bij het waarmaken van haar Olympische droom. Cor Tervoort: “We hebben respect voor de passie en inzet van Jill en de opofferingen die ze doet om haar doel te bereiken. We hebben daarom met Jill overlegd hoe we ons steentje aan haar route bij kunnen dragen. Daaruit bleek al snel dat Jill hecht aan duurzaamheid, een thema dat ook centraal staat bij de sponsors.”

Sinds kort rijdt Jill dan ook rond in een 100% elektrische Renault Zoë van Kleverlaan Lease. Voor het laden kan Jill terecht bij Tervoort Egmond, zo’n 300 meter vanaf haar woning, waar de 1.100 zonnepanelen op het bedrijfspand van Tervoort duurzame stroom produceren. De overige duurzame stroom kan Jill in heel Europa laden met de laadpas van NXT, het onderdeel van GP Groot dat zich richt op duurzame mobiliteit. FDS Signmakers heeft ervoor gezorgd dat de auto een fantastische uitstraling heeft gekregen en Kleverlaan houdt de auto in topconditie.

Door haar debuutresultaat op de marathon in Valencia, krijgt Jill de kans om deel te nemen aan een speciaal ingelaste marathon in Hamburg op 11 april. Hierbij zal Jill een ultieme poging doen zich al eerder dan Parijs te plaatsen voor de Olympische Spelen, namelijk die van Tokio in 2021. Ze zal daarvoor in Hamburg onder de limiet van 2.28,30 moeten lopen. “Het is een one shot, one opportunity, waarbij ik alles op alles zal zetten om de vereiste limiet te lopen. Ik ben enorm dankbaar voor de steun die ik nu krijg en zal waarschijnlijk straks elektrisch naar Hamburg af kunnen reizen” geeft Jill aan. De sponsors wensen Jill uiteraard alle succes toe bij haar uitdaging in Hamburg!

Op de foto van links naar rechts:

Jan Kleverlaan, Marcel Wester (GP Groot), Cor Tervoort en Jill Holterman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *