De dagen worden weer langer!

Steevast op 22 juni vraagt mijn vader: “En, merk je het al?”. Hij doelt daarmee op de dagen die weer korter worden. De eerste weken heb je het vaak nog niet zo door, maar vanaf oktober kijk ik reikhalzend uit naar 21 december, want daarna worden de dagen weer langer.

vanaf 22 december wordt het beter houd ik mezelf dan voor. Het is niet voor niets dat de kerstdagen na 21 december vallen ;-). Natuurlijk, de komende weken zal ik mijn trainingen nog steeds in het donker moeten afwerken. Maar het vooruitzicht dat het elke dag weer een beetje langer licht wordt vind ik heerlijk.

De “donkere periode” is natuurlijk ook heel erg gezellig. Op 19 december had ik bijvoorbeeld het Kerstdiner van Victor Advocaten.

Puur mentaal natuurlijk, die zogenaamde winterdip. Want op 22 december is de dag net zo kort als op 20 december, maar het idee zit in mijn hoofd dat we op de “terugweg” zijn. 21 december is voor mij de afsluiting van de “donkere periode”. Mijn schoonvader is overigens ook jarig op 21 december, dus dat afsluiten doen we met een feestje.

Maar de donkerte heeft ook zo zijn charme: de gezellige kerstversiering in de straten, ’s avonds knus op de bank een film kijken en het samen zijn met familie en vrienden. Zo zie je maar weer, elk nadeel heeft z’n voordeel. Ik wil iedereen in elk geval hele fijne feestdagen toewensen. Geniet van de knusse donkere gezelligheid, voor je het weet is het zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *