Goede test tijdens warme editie Venloop halve marathon + Dimensio nieuwe sponsor!

Foto: Liesbeth Groenen

Na ruim twee jaar stond ik dan ein-de-lijk weer aan de start van een Nederlandse wegwedstrijd met alles er op en er aan. Door de covid lockdowns waren in feite al mijn wedstrijden de afgelopen twee jaar afgelast, waardoor ik veel ben uitgeweken naar het buitenland of de covid-proof races zonder publiek en recreantenloop. Ik vond het dan ook echt fantastisch om weer door zoveel mensen toegejuicht te worden. De vijftiende editie van de Venloop was een feestje om bij te mogen zijn.

Eerste warme dag van het jaar

In de week voor de Venloop werd al duidelijk dat de omstandigheden behoorlijk warm konden worden. Begin van de week gaven de voorspellingen nog rond de 24 graden aan, wat voor een halve marathon al behoorlijk warm is. Toen de dag voor de wedstrijd duidelijk werd dat het tijdens onze race tussen de 26 en 27 graden zou worden wist ik dat een snelle tijd uitgesloten zou zijn.

Met de ervaring die ik heb opgedaan tijdens de Olympische marathon in Sapporo besloot ik daarom om behoudend van start te gaan. Bij deze temperaturen kun je eigenlijk niet rustig genoeg starten. Het plan was om rond marathontempo te starten en dan na 10km te kijken hoe ik me voelde.

Onderweg bij het 20km punt. Foto: Bjorn Paree

Verkoeling onderweg

Naast behoudend starten wist ik dat koeling een belangrijk element zou zijn om deze wedstrijd zo goed mogelijk te doorstaan. Ik had mijn warming-up al tot het minimum ingekort en probeerde vooraf en tijdens de race zoveel mogelijk te koelen. Normaal drink ik niet tijdens een halve marathon, maar gister heb ik elke drankpost een bekertje water gepakt om over mij heen te gooien en een paar slokjes te drinken. Ook het publiek langs de kant heeft geholpen bij het brengen van de nodige verkoeling: douches, tuinsproeiers en kinderen die sponzen aangaven, ik heb het allemaal even meegepakt. Op die manier kon ik steady tempo blijven lopen en had ik zo min mogelijk last van de hoge temperaturen.

Raceverloop

Ik startte zoals hiervoor benoemd behoudend en probeerde echt op gevoel te lopen. Tijdens zag ik wel, maar registreerde ik niet echt. Ik kwam in een groepje met wat mannen te lopen, maar na zo’n 5km besloot ik de kop te pakken van de groep en mijn eigen tempo te blijven lopen. Dit zorgde er voor dat de groep steeds wat verder uitdunde en ik mannen in kon halen die te hard waren gestart. De eerste drie vrouwen waren helaas buiten bereik voor mij, waardoor ik vooral mijn eigen race aan het lopen was.

Finish in Venlo. Foto: Arjan Baggerman, Eaglefotografie

Als vierde in een tijd van 1:14’45 kwam ik met een lach van oor tot oor over de finish. Ik vond het echt fantastisch om met zoveel sfeer en gezelligheid langs de kant mijn wedstrijd te mogen lopen. Bovendien was ik zeer tevreden met het resultaat gezien de omstandigheden. In tegenstelling tot in Sapporo was ik nu niet geacclimatiseerd, maar wist ik toch heel goed met de omstandigheden om te gaan. Ik zag het dan ook als een hele mooie test richting de EK marathon in München. De voorbereiding op die marathon begint deze week en ik kijk er enorm naar uit om weer lange duurlopen te doen en de kilometers weg te stampen!

Nieuwe sponsor: Dimensio

Ander leuk nieuws is natuurlijk dat ik vanaf heden een nieuwe sponsor heb: Dimensio verpakkingen. Zij zullen mij en Ronald financieel gaan ondersteunen bij het verwezenlijken van onze doelen en het najagen van onze dromen. Hieronder kun je alvast kort kennismaken met waar Dimensio voor staat!

Hoe zouden jullie Dimensio omschrijven?

Dimensio is een door passie en creativiteit gedreven onderneming die in 1992 is opgericht door Caspar Jacobs. We zijn, nadat we marktleider op het gebied van zakken werden, doorgegroeid naar de totaalleverancier van verpakkingen en  ondersteunende materialen in de levensmiddelen industrie.

Wat is jullie relatie met Jill en wat heeft jullie doen besluiten om haar te gaan sponsoren?

De gemene deler is onze medewerker van het eerste uur, Marco Havelaar. Hardloper in hart en nieren. Daarnaast bedrijven wij als collectief topsport binnen ons vakgebied. We stellen hoge eisen aan onszelf. We willen onszelf constant verbeteren en streven naar het hoogst haalbare binnen de branches waarin wij actief zijn.

Ook faciliteren wij ons personeel met een volwaardige Gym en zwembad om een gezonde levensstijl te ondersteunen. Deze instelling / “way of life” sluit, ons inziens, naadloos aan bij de topsportmentaliteit van Jill. Een sponsorcontract complimenteert dat.

Lopen jullie zelf ook hard? Zo ja, wat vinden jullie daar zo leuk aan?

Dat doen we binnen Dimensio iedere dag, zowel op de werkvloer alsmede in de Gym op de loopband of buiten rondom het bedrijventerrein waar wij gevestigd zijn. We worden blij wanneer we presteren. We vinden het leuk als we ons gezond voelen. Reden genoeg om hard te lopen!

Wat willen jullie de lezers van Jill haar website/nieuwsbrief graag meegeven?

Stel doelen, werk hard en leef gezond. Dromen kunnen mede daardoor werkelijkheid worden.

2 thoughts on “Goede test tijdens warme editie Venloop halve marathon + Dimensio nieuwe sponsor!

  1. goede actie van Dimensio, sponsering is geen overbodige luxe in deze niet overdadig beloonde tak van sport. wel zo prettig op weg naar het EK.

  2. Geweldig dat jullie mijn kleindochter en haar man sponseren.
    Ze verdienen het zo, ze zijn zo gemotiveerd.
    Dankjewel voor het vertrouwen in hun passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *