ASICS META : time : trials

Afgelopen weekend was ik uitgenodigd door mijn sponsor ASICS om deel te nemen aan de META : time : trials in Malaga. Het beloofde een weekend vol spektakel te worden waarbij de nieuwe wedstrijdschoenen van ASICS gepresenteerd werden. Zo’n mooie kans om deel te nemen aan een evenement van mijn eigen sponsor kon ik uiteraard niet laten lopen en dus stond ik aan de start van de 10km op zondag.

Fotoshoot Kenia

In voorbereiding op dit evenement was ik ook al betrokken bij de promotievideo en fotoshoot van de nieuwe schoenen. Een onwijs toffe ervaring om met zo’n professioneel team te mogen werken. Het resultaat mag er ook absoluut zijn, zie hieronder de promovideo voor de nieuwste ASICS Metaspeed+ Sky en Edge!

Sound mind sound body

Het afgelopen weekend draaide niet alleen om het lopen van snelle tijden, maar ook (of misschien zelfs vooral) het delen van ervaring, het ontmoeten van nieuwe mensen en natuurlijk de presentatie van de nieuwste ASICS Metaspeed+. Het is altijd bijzonder om te merken hoe warm de hardloopgemeenschap is. Ik heb afgelopen weekend nieuwe mensen mogen ontmoeten uit de hardloopwereld en het was een enorme eer. Het hebben van een gemeenschappelijke deler, namelijk een passie voor hardlopen én hardloopschoenen verbindt mensen uit alle hoeken van de wereld.

Zo kwam ik bijvoorbeeld in contact met de mensen die de schoenen hebben ontwikkeld, klanten en relaties van ASICS, atleten uit diverse landen en andere medewerkers die een warm hart voor het merk ASICS hebben en normaal gesproken minder zichtbaar zijn. Ik vond het superleuk om ook hun verhalen en ervaringen te horen over de schoenen en het evenement.

Metaspeed+ presentatie

Op zaterdagmiddag werd de nieuwe Metaspeed + Sky en de Metaspeed+ Edge gepresenteerd aan de rest van de wereld. De relaties die op uitnodiging van ASICS in Malaga waren kregen als allereerste de kans om de schoen aan hun voeten te hebben en daar op zondag de 5km wedstrijd op te lopen. Ook werd de schoen via social media voor het eerst aan de wereld gepresenteerd.

META : time : trials

Op zondag stond voor mij en de andere topatleten de META : time : trials op het programma. De dag begon met een halve marathon om 07:45, gevolgd door de 10km om 09:10 en de 5km om 10:00. Daarna was er ook nog een 5km “massrace” (recreantenloop). Zelf deed ik mee aan de 10km en mocht ik het opnemen tegen een aantal zeer sterke ASICS dames.

Redelijk last minute kreeg ik versterking van een andere Nederlander: Dennis Licht. Hij was in Malaga aanwezig als onderdeel van de ASICS frontrunners en zou de 5km recreantenloop meedoen, maar op verzoek van mij en een paar andere dames mocht hij tijdens onze 10km als tempomaker meelopen (daarna deed hij ook gewoon nog ‘even’ de 5km in 15’35!).

Het parcours bestond uit vier ronden en een aanloopstuk van grofweg 600 meter. Elke ronde kwamen we langs een tribune vol met toeschouwers die ons de nodige energieboost gaven. Het was echt gaaf om in dit deelnemersveld te lopen. Tijdens de race liep ik in een groepje met marathonloopster Katharina Steinruck (Duitsland), voormalig Europees Kampioene cross Fionnuala McCormack (Ierland) en de Amerikaanse Makenna Myler. Ik was me er van bewust dat ik tegen deze dames heb opgekeken in het verleden en eigenlijk nog steeds wel, zo bijzonder!

Na zo’n 6km moest ik ze helaas laten gaan en begon ik het erg zwaar te krijgen. Er is altijd een moment in de race waarop je even denkt dat het te zwaar is en dat je het niet kunt. Ik had even een mentale discussie met mezelf en bedacht: Als je dit nog kunt denken ga je niet diep genoeg, dus stop met zeuren en loop door.

Ik wist mezelf te herpakken en kon de laatste 2km weer teruglopen naar Makenna en samen met haar en Dennis richting de finish pushen. In een tijd van 32:37 (mijn tweede tijd ooit!) en een zesde plaats kwam ik over de finish. Ik had wellicht wat sneller willen lopen, maar als ik kijk naar de tijden van de andere dames denk ik dat ik tevreden moet zijn met mijn prestatie.

Na afloop was er nog een borrel voor genodigden op het dakterras van ons hotel. We hadden prachtig uitzicht over de stad en haven onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen kon zo nog even met elkaar napraten over de wedstrijd én natuurlijk hun eerste ervaringen met de nieuwe schoenen delen. Met weer een rugzak vol ervaringen stapte ik in de avond terug op het vliegtuig naar Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *