Onverwachtse deelname Warandeloop

Tot de vrijdag voorafgaand aan de Warandeloop was mijn naam nog niet op de startlijst te bekennen, maar op zondag 24 november 2019 verscheen ik wederom aan de start van Nederlands sterkst bezette cross.

Het plan was om als toeschouwer naar Tilburg af te reizen, maar op vrijdag besloten mijn coach Gerard en ik om (op uitnodiging van de organisatie) alsnog deel te nemen. Ik voelde mij goed genoeg hersteld van de Zevenheuvelenloop een week eerder en de Warandeloop zou een goede snelheidsprikkel zijn met het oog op mijn halve marathon-ambities.

En dus trok ik afgelopen zondag wederom mijn wedstrijdschoenen (geen spikes!) aan. Mijn plan was om een steady eerste helft te lopen en de tweede helft dames terug te halen. Dat lukte slechts deels, want de laatste twee rondes merkte ik toch dat de echte scherpte om te kunnen knallen er nog niet was. De Zevenheuvelenloop zat nog steeds een beetje in mijn benen, waardoor ik geen kick meer had in de laatste ronde. Dat was overigens helemaal niet erg, want daardoor was ik op maandag weer prima hersteld en kon ik “gewoon” mijn normale trainingsritme hervatten.

Al met al liep ik een prima wedstrijd en ben ik zeer tevreden met het resultaat. Dit was een mooie snelheids- en krachtprikkel voor mij. De komende periode zal weer meer in het teken van omvang komen te staan. De snelheid die ik nu heb opgedaan is mooi meegenomen en als het goed is komt dat straks allemaal samen in een snelle halve marathon.

foto: Erik van Leeuwen

1 thought on “Onverwachtse deelname Warandeloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *