Valencia Halve Marathon

Terwijl ik dit wedstrijdverslag schrijf zit ik op de airport van Valencia te wachten op mijn vlucht. Het was een heus flitsbezoek: zaterdagmiddag om 16:00 uur kwam ik aan, vanavond (zondag) om 22:00 uur land ik als het goed is weer op Nederlandse bodem. Ik kwam dan ook niet naar Valencia om de stad te bekijken (ik heb met loslopen op zaterdag nog wel wat gezien gelukkig), ik had maar 1 doel: een PR lopen op de halve marathon.

Warming up

‘S-ochtends om 06.00 uur ging de wekker en om 06:30 ging het ontbijt in mijn hotel open. Nadat ik de smerigste koffie sinds tijden had weggewerkt ging ik nog even snel naar boven om mijn spullen te halen. Rond 07:15 vertrok ik samen met Frank Futselaar en zijn supporters richting de atletenbus. Het was behoorlijk fris met inlopen, een graad of 10. Echt even wennen na de afgelopen warme periode.

Race

Om 09.00 uur was het zover: het startschot ging en met nog duizenden anderen vertrok ik voor 21,1 km afzien. Ik probeerde de eerste kilometers achter een Spaanse dame met haas te blijven lopen, maar het voelde te langzaam. Ik passeerde haar na zo’n 2,5 kilometer en ben daarna van groepje naar groepje gelopen. Tot 9 kilometer voelde dat ontzettend goed, ik werd vooruit geschreeuwd door het publiek en mijn ademhaling was behoorlijk rustig. Maar vanaf 9 begon ik al af te tellen en werden mijn benen steeds een beetje zwaarder.

Desondanks kon ik nog steeds groepjes inhalen en haakte ik mijn karretje aan bij een groep mannen. We passeerden een Keniaanse dame en ik kreeg weer wat extra energie. Helaas moest ik op 13 km de groep laten gaan, maar kon ik nog wel met een man samen lopen. Deze man voelde een soort verplichting om mij te helpen, want hij hielp mij om weer een gaatje te dichten met een andere dame. Daarna heb ik deze man helaas niet meer gezien (bij de finish bleek dat hij daarna helemaal kapot is gegaan).

Hoewel ik mij nog niet helemaal stuk had gelopen waren mijn benen inmiddels wel flink stijf en liep ik niet erg makkelijk meer. Zo’n 2 kilometer voor de finish werd ik hard gepasseerd door een grote groep met een Spaanse dame, het lukte mij niet meer om aan te haken, maar ik kon er nog wel een snelle laatste km uit persen.

Persoonlijk Record

Met een nieuw persoonlijk record keer ik zometeen terug naar Nederland. Met een persoonlijk record moet ik gewoon tevreden zijn en de verbeterpunten meenemen om volgende keer weer een stukje harder te gaan. Voor nu ben ik blij met deze 1:13’32!

2 thoughts on “Valencia Halve Marathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *