Warandeloop: EK kwalificatie

Foto: Bjorn paree

Gister stond ik dan toch weer aan de start van de Warandeloop. In een interview had ik mij voorgenomen niet te gaan crossen dit jaar. Maar de Warandeloop hoor je in mijn ogen wel écht bij te zijn. Een sterk internationaal deelnemersveld én een race op het EK cross parcours. Met een EK in eigen land bestond er bovendien de kans om mijzelf in het EK-team te lopen. Deze kans wilde ik graag benutten. Zodoende stond ik dus toch aan de start, met als doel een goede race neerzetten.

Omdat ik voorgaande jaren vaak te hard van start ging had ik met mijn coach Gerard afgesproken dat ik dit keer voor een opbouw-race zou kiezen. De eerste twee rondes begon ik voorzichtig, waarna ik opschoof in het veld. Elke ronde kon ik doorschuiven én ik merkte dat ik dankzij een goede parcoursverkenning veel beter door de bochtjes/heuveltjes liep dan mijn concurrentes. In de laatste twee ronden kreeg ik het evengoed zwaar en moest ik iets toegeven op twee buitenlandse dames.

Over de finish was mijn eerste reactie blijdschap (zie foto). Ik had uitvoering gegevens aan mijn raceplan en ik wist dat ik over twee weken nog een stapje beter zou kunnen. Ik moest wel nog afwachten tot vandaag of ik ook daadwerkelijk over twee weken nog een keer zou mogen. Eind van de middag was het voor mij definitief: ik ben geselecteerd voor het EK Cross in Tilburg op 9 december.

De komende twee weken ga ik er alles aan doen om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen, ik hoop natuurlijk dat er dan ook veel vrienden/familie/bekenden en liefhebbers van deze mooie sport aan de kant zullen staan. Kom jij ook?  Tickets zijn te koop via www.tilburg2018.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *