Zevende plaats op NK 5.000m

Gisteren deed ik mee aan het NK 5.000m in Den Haag. Nadat het de afgelopen week snoeiheet was geweest was het nu behoorlijk afgekoeld en een aangename temperatuur om 12,5 rondje af te zien. Er stond wel een behoorlijk stevige wind en daar was ik stiekem een beetje blij mee, want dat zou betekenen dat het vooral een tactische race zou worden. Op dit moment zou dat voor mij het meest ideale scenario zijn, omdat ik nog niet ready ben voor een snoeiharde wedstrijd.

En zo geschiedde! De rest van de dames wilden de race ook niet hard maken met deze wind en zo ontstond er een redelijk grote kopgroep van acht dames. Ik kon lange tijd zuinig in de groep meelopen tot ongeveer drie rondes voor het einde. Er ontstond een kleine struikelpartij bij Diane van Es, wat het startschot was voor een aantal andere meiden om het gas er op te gooien. Ik was niet bij machte om hierop te reageren en kon dan ook niet meestrijden om de medailles in de laatste 1000 meter.

Als zevende kwam ik uiteindelijk over de finish. Normaal een klassering waar ik niet tevreden mee zou zijn, maar voor nu was ik dat wel. Ik kwam kapot over de finish en heb er tactisch uitgehaald was er in zat. Dan is de uitslag gewoon wat het is en kan ik dat weer als springplank gebruiken voor mijn ingezette progressie. Op naar de volgende!

1 thought on “Zevende plaats op NK 5.000m

  1. Hoi Jill, ik vind het ondanks alles toch een geweldige prestatie en de ervaring neem je mee naar je volgende race………….ff een tip als jij er nu voor zorgt dat de meiden voor je struikelen…..ben je volgens mij de eerste…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *