Prima test in Tilburg

Gister stond voor mij de 10km Ladies Run als onderdeel van de Tilburg Ten Miles op het programma. Een wedstrijd waar ik altijd graag aan de start sta vanwege de fijne organisatie, het snelle parcours en het is bovendien sfeervol evenement.

Vooraf had ik een inschatting gemaakt dat ik weer een tijd van onder de 35min zou kunnen lopen als ik een goede race zou lopen. Stiekem hoopte ik zelfs richting de 34:30 te kunnen gaan. Ik wilde deze wedstrijd vooral gebruiken als test waar ik nu sta qua niveau, of de progressie is doorgezet.

Nadat het startschot was gegaan ontstond er vrij snel een grote groep met Nederlandse en Belgische dames. Vanwege de pittige wind besloot ik in deze groep mee te starten, maar al snel voelde het tempo toch even te pittig voor mij. Ik loste samen met Lesley Smit (zie foto) uit deze groep. We konden een behoorlijk stuk samenwerken, maar ik moest ook haar rond 6,5 km laten gaan.

Op zo’n 8km loop je een spoorbrug omhoog en ik merkte dat ik het gat met Lesley vrij snel dicht liep heuvelop (nouja heuvel mag je het niet echt noemen). Dat gaf mij weer wat extra energie en de laatste kilometer kon ik er nog een flinke versnelling uit persen, om vervolgens te finishen in: 35.00!

Mijn inschatting dat een sub 35min tot de mogelijkheden behoorde was dus juist. Die inschatting was namelijk gebaseerd op een ideaal scenario en daar heb je nu eenmaal niet vaak mee te maken. Voor nu is deze tijd een prima test om te zien waar ik sta en bovendien een halve minuut sneller dan vorig jaar in deze periode. Dat geeft mij vertrouwen over de ingezette progressie, waardoor ik met een goed gevoel richting St. Moritz kon afreizen (daar ben ik inmiddels vandaag aangekomen).

Samen met Anne Luijten zal ik een krappe drie weken in het plaatsje Celerina (naast St. Moritz) verblijven om te werken aan de volgende stap. Ik kijk er erg naar uit!

Foto: Sophie Crommelinck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *