Trainingsstage St. Moritz

De eerste twee weken van mijn trainingsstage in en rondom St. Moritz zijn voorbijgevlogen en de laatste dagen zijn nu dan echt aangebroken. Tijd voor een update, hoe is het mij vergaan in de afgelopen twee weken?

Op maandag 2 september vertrok ik met het vliegtuig en de trein richting St. Moritz, of eigenlijk naar het plaatsje Celerina. Dat ligt naast St. Moritz en daar verblijf ik samen met Anne Luijten in een appartementje van 22 m². Vanaf hier hebben we de meeste mogelijkheden qua routes en zitten we evengoed dichtbij de atletiekbaan, krachthonk etc.

foto: Erik van Leeuwen

Vanaf het begin hebben we direct een lekker ritme te pakken. We staan om 07.30 uur op en maken ontbijt. Daarna doen we losmaakoefeningen en bereiden we ons voor op de training, waarmee we rond 09.00 uur starten. Na de eerste training nemen we een snack, douchen we en duiken daarna ons bed in voor een dutje. Na de lunch en wat relaxen maken we ons klaar voor de tweede training rond 16.00, om na deze training te gaan koken. Om 22.00 duiken we ons bed weer in en is de dag weer voorbij…

Op hoogte staat de eerste week vooral in teken van acclimatisatie, waardoor mijn tempo een stuk lager ligt dan thuis op zeeniveau. Daar maak ik mij helemaal niet druk om, want ik weet dat het thuis dan weer des te sneller zal gaan.

De eerste dagen ben ik waarschijnlijk wel iets te enthousiast geweest met de heuvels, want op vrijdag kreeg ik last van een pees aan de binnenkant van mijn enkel. Ik heb daarom uit voorzorg twee dagen looprust genomen en die dagen gefietst. Toen ik op maandag weer ging lopen was de klacht bijna weg en was ik blij dat ik deze keuze had gemaakt. Uit voorzorg heb ik de dagen daarna nog voornamelijk vlakkere rondes gelopen en is de pees weer helemaal tot rust gekomen.

foto: Erik van Leeuwen

Afgelopen vrijdag stond een twee uur duurloop op het programma. In deze prachtige omgeving gaat de tijd echt heel snel voorbij en had het zelfs van mij nog wel wat langer mogen duren. Ik denk dat ik een lange afstandsloopster begin te worden ;-). Als afsluiting van deze succesvolle week had ik op zondag nog een tempotraining. Deze heb ik afgewerkt rondom het vliegveld in Samedan zodat ik een behoorlijk vlak parcours had. Op die manier kon ik meer kwaliteit leveren en een hoger tempo halen, zodat het volgende week in de Dam tot Damloop geen al te grote schok voor mijn lichaam zal zijn als ik weer een stuk sneller loop dan op hoogte.

Naast alle trainingen is er gelukkig ook tijd voor ontspanning. Ik heb inmiddels twee boeken uitgelezen en op mijn verjaardag (11 september) zijn Anne en ik met een berglift omhoog gegaan naar Piz Nair (3.057m hoogte). We vermaken ons hier dus prima en gelukkig gaan bij ons beide de trainingen erg goed. Maar, ik kijk er ook wel naar uit om Ronald weer te zien nadat we elkaar nagenoeg vijf weken (met een korte tussenstop in Tilburg) niet hebben gezien.

Met dank aan de eerste donaties die zijn gedaan via geef.nl is mijn trainingsstage in Zwitserland gefinancierd. Daarvoor wil ik iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd bedanken, met natuurlijk een nadrukkelijk dankwoord richting mijn twee hoofdsponsoren Saucony & Victor Advocaten. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Wil je mij ook ondersteunen? Dat kan via http://geef.nl/nl/actie/take-me-to-paris/ of stuur mij een e-mail via jill@jillholterman.nl

Mijn weg naar Parijs wordt mede mogelijk gemaakt door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *