Wedstrijdverslag Bredase Singelloop

Gistermiddag om 14.00 uur klonk het startschot van de Bredase Singelloop. De dagen voorafgaand aan deze wedstrijd heb ik alvast kunnen wennen aan de weersomstandigheden die we tijdens deze wedstrijd voor onze kiezen kregen: heel veel regen.

Omdat ik de afgelopen twee wedstrijden (Tilburg 10km en Dam tot Damloop 16,1km) toch een beetje als een survivaltocht richting de finish heb ervaren, was mijn plan om tijdens deze halve marathon een ander soort race-indeling toe te passen. In overleg met mijn coach Gerard en mijn mental coach Hans Luijendijk (met wie ik sinds deze maand ben gaan samenwerken) werd mijn raceplan om in het tweede deel van de wedstrijd te versnellen.

Voor mij was dit best een lastige opdracht, want het zit een beetje in mijn aard om vanaf het startschot mij ergens in vast te bijten totdat het echt niet meer gaat. Daar heb ik immers medailles mee gewonnen, maar ook zeker mee verloren. Mijn doel voor deze wedstrijd was daarom om mezelf uit te dagen mijn race anders in te delen en weer machtige benen in de slotfase te ervaren.

Ik ging dan ook bij de start net iets verder achterin het startvak staan dan ik anders zou doen, zodat ik ook niet in de verleiding zou komen om toch mee te gaan met een te hoog tempo. De eerste 10km gingen super lekker en ik werkte goed samen met de mannen in mijn groep. Vanaf 10km kreeg ik zicht op een dame die terugviel en ben ik samen met een man op haar gaan “jagen”. Precies op 15km haalde ik haar bij.

Volgens plan ging in de laatste 5km de gaskraan open en zo versnelde ik flink weg bij de mannen (en dame) met wie ik samen liep. Ik voelde echt weer veel kracht in mijn benen en dit was precies het gevoel waar ik naar op zoek was. Ik ben dan ook zeer tevreden met de wijze waarop ik gelopen heb, maar ook de tijd die ik in deze druilerige omstandigheden liep geeft mij vertrouwen dat ik op de goede weg ben. Ik heb voornamelijk basistraining gedaan en weinig tempo’s, dus wat dat betreft was deze wedstrijd een mooie “nulmeting” om te zien waar ik nu sta op een halve marathon. Vanaf hier weer verder met de ingezette stijgende lijn, op naar PR’s!

Gelukkig weerhield het slechte weer de toeschouwers niet om een mooi feestje te bouwen langs de kant. Met dank aan de goede organisatie en de bikkels langs de kant was het weer een mooie editie van de Bredase Singelloop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *